Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

МКС на фона на Синята Луна

03 август 2015, 12:00 часа • 8612 прочитания

Изображение на Международната космическа станция (МКС), която на 2 август преминава на фона на пълната Луна, е публикувала НАСА.

Малкият силует на МКС се вижда близо до центъра на снимката. Този път пълнолунието носеше названието Синя Луна, тъй като се явява второто пълнолуние в рамките на един месец.

Сега на МКС работи екипаж от шест души – космонавтите Генадий Падалка, Михаил Корниенко и Олег Короненко, астронавтите на НАСА Скот Кели и Чел Линдгрен и японския Кимия Юи.

Международната космическа станция (МКС) е пилотирана орбитална станция, използвана като многоцелеви космически изследователски комплекс, който периодично се посещава от космонавти и астронавти.

Основните насоки за използване на МКС включват фундаментални медико-биологични изследвания, производство на високотехнологични материали и биопрепарати, изучаване на поведението на организма на човека и условията на продължителен космически полет, фундаментални изследвания на микрогравитацията, астрофизически изследвания, изучаване на атмосферата и повърхността на Земята в интересите на фундаменталните науки и за приложни цели, строителство в Космоса на големи съоръжения за различни изследвания и междупланетни прелети, допълва РИА Новости.

 

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес