Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Горящ в небето обект стресна голяма част от Русия (ВИДЕО)

23 май 2024, 06:51 часа • 7208 прочитания

Ставропол, Сочи, Туапсе, Елиста, дори Волгоград – непознат летящ обект предизвика сериозно внимание сред много хора.

Небето на тези части на Русия привлече погледите на мнозина и най-често задаваният въпрос беше: Какво е това? Предвид подпалената от издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин война в Украйна, да видиш нещо такова в руско въздушно пространство веднага предизвиква асоциация с ракета. А постоянните заплахи на режима на Путин, че ще използва ядрено оръжие – къде по-завоалирани, къде директни, също допринасят за високо напрежение, щом видиш такова нещо.

Още: Нова заплаха: Сателитите на Мъск ще почнат да убиват хора (ВИДЕО)

Оставя диря от светлина в небето – какво е?

Според телеграм канала Astroalert, обектът е забелязан първо в небето над Сочи и е прелетял поне 700 километра в руско небе, до Елиста, където е почнал да се разпада. Дали е метеорит или нещо друго?

"Това определено е космически боклук. Навлизането в атмосферата беше тангенциално от околоземна орбита - затова обектът летеше в небето толкова дълго и бавно (а скоростта спрямо метеорите е няколко пъти по-ниска). Най-вероятно обектът е бил в полярна орбита (с голям ъгъл на наклон). Изгарянето е резултат от триене в горните слоеве на атмосферата на височини от порядъка на 100 до 60 км. Размерът на обекта преди навлизане в земната атмосфера е около 3 - 6 метра, но е много трудно да се направи точна оценка", гласи обяснението на Astroalert.

23-тонна част от космическа ракета ще падне от небето

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес