Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Войната между Доган и Пеевски и милиони в съда: Bird.bg погледна към язовирите

26 юли 2024, 12:26 часа • 2897 прочитания

Държавното дружество "Монтажи" практически е опростило дълговете на компанията "ОЗК – Застраховане" и вече няма възможност в бъдеще да ги търси в съда. Това твърди разследващият сайт Bird.bg и обвързва случая с войната между Ахмед Доган и Делян Пеевски.

ОЩЕ: Бедний, бедний Феномене, защо не остана в младежкото НДСВ

Сайтът твърди, че са заведени общо 3 дела в Софийски градски съд от "Монтажи" т.е. държавата и то по времето на кабинета "Денков – Габриел". Две от тях – за общо над 13,2 млн. лева, са вече спрени съгласно регистъра на СГС, третото вероятно скоро ще бъде спряно. Търсените в съда от държавата обезщетения са по договори, според които "Монтажи" плаща застрахователни премии на ОЗК при добро изпълнение на ремонт на язовири от държавното предприятие. Договорите са от времето, когато Бойко Борисов беше премиер, категоричен е Bird.bg – за изпълнението на ремонтите, припомнете си: Няма ремонт на язовири, няма ги и парите: Държавата опитва да си върне десетки раздадени милиони

Кой?

Според Bird.bg, изпълнителният директор на "Монтажи" Никола Начев е спрял исковете, но това било наредено отгоре – устно от служебния икономически министър Петко Николов. "ОЗК Застраховане" е свързвана с Христо Ковачки, но документално пряка такава връзка в Търговския регистър няма.

Интересното е, че Bird обвързва случая с битката в ДПС и Ахмед Доган: Източник!

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес