Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

УЕБИНАР: Как да разширим възможностите за зелен преход в България

13 юни 2024, 14:14 часа • 647 прочитания

„Бранд Медия България“ ви кани да се включите в уебинара „Разширяване на възможностите“, част от проекта „Преход на възможностите, съфинансиран от Европейския съюз. Онлайн събитието ще се проведе на 18 юни от 11:00 ч., по Zoom. Линк за достъп можете да получите като попълните формата за регистрация тук. Работният език е английски, осигурен е симултанен превод на български.

Събитието ще ангажира успешни предприемачи, смели инвеститори и новатори в продуктивни дискусии за диверсификация на регионалните икономики, зависими от въглищата. Уебинарът има за цел да засили иновационния потенциал на местните заинтересовани страни и да им даде възможност да мислят по-мащабно и нестандартно, когато кандидатстват за европейско финансиране.

Уебинарът следва серията от 6 регионални събития  – 3 конференции за повишаване на осведомеността и 3 кръгли маси, проведени на територията на въглищните райони на България – Перник, Стара Загора и Кюстендил.

Събитието е организирано в два панела с модератор Ангелина Тодорова, експерт по европейски политики, бивш заместник-министър на регионалното развитие на България. Сред потвърдените лектори са Анес МОНФРЕ, ръководител на отдела за политиката на сближаване в България, Унгария, Словения в Генерална дирекция „Регионална и селищна политика“ на Европейската комисия, Генади Кондарев, старши сътрудник за Централна и Източна Европа в E3G, Бощян Крайнц, директор на Енергийната агенция на региона Савинска, Шалешка и Корошка (Институт KSSENA) в Словения и други, адв. Биляна Тончева, експерт по европейско финансиране прокурист в „Еко Глоуб“, Дуйгу Кутлуай, експерт кампании в Beyond Fossil Fuels, Кристина Лазарова, Управител в EGGS Environmental Group for Global Solutions и други.

ПРОГРАМА

  • 11:00 - 11:15 Откриване
  • 11:15 - 12:30 Панел 1: Устойчивост, интелигентна специализация и пътища към „зелен“ растеж на регионите, зависими от въглищата
  • 12:30 – 12:45Кафе пауза
  • 12:45 – 14:15 – Панел 2: Разширяване на възможностите пред регионите, зависими от въглищата, чрез европейско финансиране
  • 14:15 – 14:30 Обобщение и закриване

Последвайте линка за безплатна регистрация.

Съфинансирано от Европейския съюз. Изразените възгледи и мнения обаче принадлежат изцяло на техния(ите) автор(и) и не отразяват непременно възгледите и мненията на Европейския съюз или на Европейската комисия. За тях не носи отговорност нито Европейският съюз, нито Европейската комисия.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес