Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Производител на суперхрани с български пчелен мед излиза на българската борса

07 декември 2022, 13:48 часа • 2033 прочитания

След няколко дни компанията на Биляна Лаундс-Николова „Мелифера“ АД предстои да бъде листната на Българската фондова борса (БФБ). Тя е единствената в сегмента на БФБ за растеж на малки и средни предприятия ВЕАМ, която е създадена и се управлява от жена, съобщиха от акционерното дружество. Планирана дата на провеждане на IPO аукциона на борсата е 15.12.2022 г.

Компанията разработва рецепти за храни със специално предназначение. Във фокуса ѝ е иновативно приложение на био български пчелен мед в комбинация с други суперхрани и растителни екстракти.

Първичното публично предлагане на пазара за растеж на МСП ВЕАМ, организиран от „Българска фондова борса“ АД, е до 456 500 броя обикновени, поименни, безналични и свободно прехвърляеми акции, всяка една с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 4,40 лева.

Дружеството е вписано в Търговския регистър през юни месец тази година с капитал 643 500 лв., но предшественикът ѝ „Мелифера“ ЕООД съществува на пазара от 2016 година.

Флагман продуктът ѝ е био енергиен гел за спортисти, спортуващи и хора с динамично ежедневие, който е здравословна алтернатива на популярни енергийни бустъри. Това е първият 100% био енергиен гел, сертифициран от Informed Sport – международният гарант за чистотата на спортните храни, съгласно изискванията на Световната антидопингова агенция.

ОЩЕ: Експерти назоваха Топ 5 на суперхраните за 2022 г.

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес