Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Основателят на Under Armour застава отново начело на компанията

14 март 2024, 14:31 часа • 1254 прочитания

Щатската компания за производство на спортна екипировка Under Armour обяви, че главният изпълнителен директор Стефани Линарц ще напусне поста малко повече от година, след като беше назначена, а основателят Кевин Планк ще се върне начело на марката, предава CNBC.

Линарц пое ръководния пост в Under Armour през февруари 2023 г., след като преди това беше работила почти 30 години в Marriott International, последно като президент. Планк, който основава Under Armour през 1996 г., напусна от поста главен изпълнителен директор преди около 4 години, но остана на поста председател на компанията.

Планк ще поеме управлението на 1 април, а Линарц ще остане в компанията като съветник до края на април.

Планк също ще остане част от борда на директорите Under Armour, но ще предаде председателския пост на Мохамед Ел-Ариан, старши икономически съветник в Allianz – компанията майка на Pimco.

Снимка: iStock

Линарц, която прекарва по-голяма част от кариерата си в хотелиерския бизнес, беше привлечена да оглави Under Armour заради опита си в изграждането на дигитални продажби и разработването на програмата за лоялност на Marriott.

След като оглави Under Armour, тя стартира UA Rewards и имаше планове да увеличи предлагания асортимент за жени, за да разшири клиентската база на компанията.

В свое изявление Линарц заяви, че за нея е било чест да заема поста главен изпълнителен директор на Under Armour.

ОЩЕ: Испански компании забраняват на служителите си да ползват ChatGPT

„Гордея се с напредъка по нашия стратегически план, в това число подсилването на екипа, развитието на нашите продукти и маркетинг и увеличаване на фокуса върху рентабилността“, заяви Линарц. „Имаме здрава основа за бъдещ растеж, а потенциалът на компанията е неограничен. Оставам почитател на Under Armour“, допълни тя.

Антоанета Начева
Антоанета Начева Отговорен редактор
Новините днес