Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

McDonald's напуска и Казахстан заради Русия

05 януари 2023, 16:23 часа • 3512 прочитания

В Казахстан вече няма да има ресторанти на McDonald's заради проблеми с доставките. Пресслужбата на веригата за бързо хранене публикува съобщение, че компанията ще спре работа в страната.

Управляващата компания Food Solutions KZ обещава да обяви откриването на обновени ресторанти под друго име в близко бъдеще.В Казахстан вече няма да има ресторанти на McDonald's заради проблеми с доставките. Пресслужбата на веригата за бързо хранене публикува съобщение, че компанията ще спре работа в страната.

По-рано Bloomberg писа, че прекъсванията са предизвикани от войната в Украйна и са оставили Казахстан без заместител на руските доставки на месо.

Гигантът в сферата на бързото хранене, който напусна Русия през май заради санкциите, забрани на франчайза си в Казахстан да се снабдява с месо от руски доставчици.

Управляващата компания Food Solutions KZ обещава да обяви откриването на обновени ресторанти под друго име в близко бъдеще.

 

Лицензиантът на компанията в Казахстан е бил принуден временно да затвори ресторантите си през ноември, след като е прекъснал връзките си с руски компании и е изчерпал доставките си, съобщават три източника на "Ройтерс", запознати със ситуацията.

Излизането от пазара подчертава проблемите с доставките, с които се сблъскват много казахстански предприятия след нахлуването на Русия в Украйна и последвалите западни санкции срещу Москва. Съседна Русия е основният търговски партньор на Казахстан.

 

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес