Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Две години Flip в България: Новото е за момента, умното завинаги

08 август 2024, 12:39 часа • 555 прочитания

Flip.bg – технологичният стартъп, целящ да превръща интернет в дружелюбно място за продавачите и по-безопасно за купувачите на телефони, таблети и новодобавените категории лаптопи и смарт часовници – отбелязва своята втора година на българския пазар, през която успешно купува, продава и реновира мобилни устройства. От своя старт компанията следва мисията си да предоставя достъпни и висококачествени технологични продукти, като същевременно насърчава устойчивостта и отговорното потребление чрез повторното им използване.

Flip.bg вече е добре позната, търсена и доверена онлайн дестинация за клиенти, търсещи отлично съотношение цена-качество, като заедно с това акумулират положителен ефект за природата. Надеждните и рентабилни алтернативи на новите мобилни устройства и сигурният и прозрачен начин за продажба на старите е привлякъл над 120 000 удовлетворени потребители, които до края на миналата година са продали или закупили реновирани телефони и таблети. Те дават на Flip.bg средна оценка 4,8 (от 5*) в своята обратна връзка.*

„Чрез непрекъснати иновации и устойчиви практики се стремим да оформим бъдеще, в което ремаркетираните мобилни устройства са предпочитан избор. Като създаваме по-достъпен и екологично съзнателен пейзаж и подпомагаме кръговата икономика в региона, Flip е умният отговор на необходимостта от промяна на начина, по който използваме нашата електроника. Постигнатото и резултатите от първите ни две години в България са доказателство за нашия ангажимент към първокласното потребителско изживяване, качеството и отговорността към околната среда”, казва Вера Петрова, управител на Flip.bg.

Успехът на бизнес модела на компанията се дължи на нейния ангажимент към удовлетвореността на клиентите и фокуса върху отговорността към околната среда. Чрез удължаване на жизнения цикъл на мобилните устройства Flip значително намалява електронните отпадъци и допринася за по-устойчиво бъдеще – анализите на компанията показват, че от стартирането им са реализирали над 7 000 тона спестени CO2 емисии, 10 пъти колкото поема столичният Южен парк за цяла година.** Само един като нов смартфон в сравнение с нов спестява 63% от CO2 емисиите. Този подход е в съответствие с нарастващото потребителско търсене на екологични решения и помага на хората да окажат положително въздействие върху околната среда чрез своите решения за покупка.

Доказателство за позитивния прием на Flip.bg и тяхната мисия са впечатляващите резултати: от старта си в България компанията е изплатила близо 11 милиона лева на български потребители след продажбата на телефоните им, а оборотът й за същия период е 22 милиона лева. От 10 души при създаването на технологичния стартъп, днес служителите са над 250, от които 153 са технически и сервизни специалисти.

Градовете, в които Flip.bg е най-популярен са София, Варна, Пловдив, Бургас и Русе. Компанията вече оперира на 4 пазара в региона – Румъния, България, Унгария и Гърция. Разширява се и продуктовото й портфолио, като от м. юли 2024 г. българските клиенти могат да намерят две нови продуктови категории на платформата – лаптопи и смарт часовници.

* Обратна връзка за Flip.bg, в Google и Meta.

** За Flip България, Румъния, Унгария и Гърция.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес