Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прогноза: Климатичните катастрофи ще стават все по-често явление

12 юли 2019, 07:45 часа • 2913 прочитания

Неприемливо е да отричаме измененията в климата, които настъпват. Това каза за Радио „Фокус“ – Бургас Радостина Ценова от Българска фондация „Биоразнообразие“.

„Ние ежедневно сме свидетели на промените, които се случват. Това, което е важно, е тези, от които зависи промяната в климатичните условия, най-накрая да вземат необходимите сериозни мерки. Само да говорим, че има промени в климата, не е достатъчно“, отбеляза Ценова.

Според нея, ако не бъдат изпълнени решенията от Париж, както и глобалните споразумения, които подписват или не някои от държавите, неблагоприятни явления ще настъпват все повече. Климатичните катастрофи, на които ставаме свидетели в последните години, ще стават все по-често явление“, допълни още Ценова.

По данни на фондация „Биоразнообразие“ в момента в Атанасовско езеро, освен традиционните повече от 500 розови пеликана, пребивават и 315 черноопашати крайбрежни бекаса, 187 малки червеноноги и 171 големи червеноноги водобегача, което е необичайно за този период от годината.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес