Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В най-добрия случай се надяват другият да не вземе властта

27 септември 2024, 08:23 часа • 518 прочитания

Това заяви социологът и лице на "Галъп" в България Първан Симеонов, коментирайки картинката преди седмите поред предсрочни парламентарни избори.

Пред БНТ Симеонов изрази възмущение от случилото се снощи в парламента и подчерта, че говори в глаголно време "се било случило", защото "нали не мислите, че това го гледам": След блокадата на трибуната: 50-ият парламент приключи работа заради липса на кворум

Колежката му от "Алфа Рисърч" Геновева Петрова посочи, че все повече хора почват да се тревожат от хаоса в политическата ни система и да оценяват, че той влияе пряко на ежедневието им, заради неработещи институции. "Те просто не могат да се погледнат отстрани", добави Симеонов по адрес на политиците ни - всички. Той отново напомни, че по този начин голямата опасност да сменим системата на парламентарно представената демокрация расте - с нещо, което не искаме да видим до какво по-страшно ще доведе.

Още: Три пъти повече българи искат либерална демокрация като в Западна Европа, едва 10% тъгуват по комунизма (СНИМКИ)

"Ако икономиката беше зле, тогава не ми се мисли", каза Симеонов, който счита, че засега тъй като икономиката ни като цяло е добре, хората предпочитам да обръщат гръб на политиците ни (вместо да вземат тоягите).

Още: Три симптома от народопсихиатрията. Или как да гласуваме така, че да не го правим през 6 месеца

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес