Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Юридическите факултети започват да изучават безумията на ГЕРБ

12 февруари 2021, 12:20 часа • 8322 прочитания

Трябва да спрем законодателната вакханалия в здравеопазването. Юридическите факултети започват да изучават безумията, които са създадени в законодателния орган в България. Това е срам за всички", заяви депутатът от ДПС Нигяр Джафер по време на дебатите по промени в Закона за здравното осигуряване, внесени от депутати от управляващата партия.

„Предлагате създаването на надзорен съвет на надзорния съвет на здравната каса. Може би по подобие на наблюдаващия прокурор на главния прокурор. Това са абсурди”, каза Джафер.

От ГЕРБ обаче не се отказаха от предложението си. При гласуването вносителите получиха подкрепата на партньорите си от „Обединени патриоти”, както и от „Воля”, и законопроектът беше одобрен на първо четене.

Промените засягат т.нар. механизъм, гарантиращ предвидимост и устойчивост на бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), който се прилага за лекарствените продукти, заплащани напълно или частично от касата.

Този механизъм ежегодно се приема с решение на надзорния съвет на НЗОК. Сега управляващите предлагат по този механизъм да се упражнява допълнителен контрол от здравния министър „чрез планови и внезапни проверки”.

Пълните дебати по законопроекта вижте в този материал.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес