Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Пеевски натиска Борисов през Гешев"

10 юни 2023, 12:27 часа • 7035 прочитания

"Тези, които очакват кой знае какво от Гешев, не разбират играта между него и бившите му господари. Първо, ако и когато го махнат, той ще използва обръщението към нацията, за да постави начало на политическата си кариера. Той и като главен прокурор се държеше като лидер на партията Главна прокуратура".

Това пише във Facebook бившият посланик на България в Москва и политически анализатор Илиян Василев по повод готвеното обръщение към нацията на главния прокурор Иван Гешев, което в крайна сметка бе отменено.

"Второ, тази игра на Гешев със закритото заседание на НС, пак е димка", смята Василев. ОЩЕ: Гешев иска депутатите да го изслушат за корупция по високите етажи на властта

"Помнете, Гешев няма да изнесе нищо значимо в публичен план. Защото играта, която той играе с Пеевски, е взаимноизгодна. Той бие по Борисов, но си трае по Пеевски /нищо, нищо по темата КТБ и другите/. Няма и да повдигне. Така Пеевски, през Гешев, натиска Борисов и ангажира новините с дейността по конституционната реформа.

В замяна Гешев ще получи шанс за политическа кариера и най-важното - Пеевски ще му гарантира имунитет срещу преследване", пише Василев.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес