Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зоуи Салдана заяви, че Спилбърг я е спасил, за да не се "хвърли зад борда"

14 октомври 2024, 15:49 часа • 659 прочитания

Зоуи Салдана призна, че Стивън Спилбърг ѝ е "върнал вярата" във филмовата индустрия, след като е имала "лошо преживяване" на снимачната площадка на "Карибски пирати: Проклятието на Черната перла".

46-годишната актриса участва в хитовия филм от 2003 г., режисиран от Гор Вербински. Тя призна, че ѝ е било трудно по време на заснемането на филма, което почти я е накарало "да се хвърли зад борда". "Знаех от опит типа хора, с които искам да работя. Екипът и актьорският състав 99% от времето са прекрасни. Но ако студиото и продуцентите и режисьорът не ръководят с любезност, осведоменост и внимание, тогава тази голяма продукция може да се превърне в наистина лошо преживяване и да се преобърнете зад борда. И аз го направих", заяви тя на филмовия фестивал на BFI в Лондон.

Следващият проект на Салдана е "Терминалът" и тя твърди, че работата със Спилбърг осем месеца след като е завършила "Карибски пирати", ѝ е помогнала да се върне в правия път. "Работих със Стивън Спилбърг осем месеца по-късно и той ми върна вярата, че и голямото кино може да бъде велико", обясни актрисата. Тя посочи, че се е чувствала "много добре и в безопасност" и че режисьорът е пускал музика между сцените, за да помогне на всички да се чувстват "синхронизирани и на една и съща страница". Зоуи си спомни за мъдрия съвет, които режисьорът ѝ е дал: "(Той каза) За да знаеш къде си, трябва да помниш откъде си дошъл".

Още: Берлинале търси все по-млада публика

Твърде високо темпо

Снимка: Getty Images

По-рано тя разказа за работата си по франчайза "Карибски пирати" в интервю за "Entertainment Weekly". Звездата разкри, че "темпото" на високобюджетната продукция е било "малко прекалено бързо" за нея.

"Това беше първият ми досег с голям холивудски мегафилм, в който имаше толкова много актьори, толкова много продуценти и толкова много членове на екипа. Снимахме на различни места и понякога обстановката не беше толкова приятна. Бях много млада и всичко беше прекалено голямо за мен, а темпото беше прекалено бързо. Като цяло си тръгнах без добри впечатления от него. Чувствах се така, сякаш бях много изгубена и просто не ми се струваше, че това е добре", сподели Салдана, цитирана от БГНЕС.

Още: Кристофър Нолан започва подготовка за нов грандиозен филм, Мат Деймън се бори за главна роля

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес