Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Световната премиера на "Хоризонт: Американска сага - глава 2" на Кевин Костнър ще е във Венеция

01 август 2024, 10:48 часа • 1019 прочитания

Световната премиера на филма "Хоризонт: Американска сага - глава 2" на Кевин Костнър ще бъде на кинофестивала във Венеция, съобщи електронното издание "Screen Daily". Форумът ще се проведе от 28 август до 7 септември. Продукцията на Костнър ще бъде представена на 7 септември.

Още: Обявиха филмите, които ще се борят за "Златен лъв" във Венеция

И първата част на филма ще бъде показана във Венеция същия ден, след като през май световната ѝ премиера се състоя на фестивала в Кан, но извън конкурсната програма.

Още за грандиозната продукция на Костнър

Снимка: Getty Images

"Хоризонт: Американска сага - глава 2" първоначално беше планирано да излезе в киносалоните в САЩ на 16 август. "New Line Cinems" обаче изтегли датата с обяснението, че иска да даде на публиката повече време да гледа първата част на продукцията, припомня "Screen Daily". Колкото и време да ѝ дават обаче, факт е, че филмът на Кевин Костнър не се радва на особено голям интерес от публиката по света. 

Действието в "Хоризонт: Американска сага - глава 1" се развива в продължение на 15 години - преди и след Гражданската война в САЩ, когато белите заселници отнемат все повече земя от коренното население.

Още: Кевин Костнър: Искам да се влюбя

Костнър е режисьор, съсценарист и продуцент на филмите. Той е в актьорския състав, в който влизат също Сиена Милър, Сам Уортингтън, Ела Хънт, Джовани Рибизи и Люк Уилсън. Първата част тръгна в киносалоните на 28 юни.

През май т.г. Костнър започна работа по третата част на продукцията, планирана е и четвърта, отбелязва БТА.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес