Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лиъм Нийсън обяви, че ще се пенсионира

24 октомври 2024, 14:59 часа • 421 прочитания

Една от най-известните холивудски звезди през последните 20 години - Лиъм Нийсън, възнамерява да сложи край на участията си в екшън филми. Това може да стане още през следващата година.

Кога?

Номинираният за "Оскар" в интервю пред списание "People" признава, че възнамерява да приключи участията си в екшън филмите. Ролята на Нийсън във филма "Отвлечени" от 2008 г. го превърна в екшън икона и той не спира да "прелива" от екрана през изминалите 16 години.

Снимка: Getty Images

Дори и на 70 години Нийсън продължава да изпълнява сам бойните си сцени с помощта на дългогодишния си каскадьор Марк Ванселоу. "На 72 години съм - това трябва да спре в един момент", казва Нийсън пред изданието. "Не можеш да заблуждаваш публиката. Не искам Марк да се бие в бойните ми сцени вместо мен." Въпреки че Нийсън все още не е определил конкретна дата за последната си роля в екшън филм, той каза, че това вероятно ще стане през 2025 г. "Това ще стане. Може би в края на следващата година. Мисля, че това е всичко", каза още той.

Още: Решението е взето: Актьорът Идрис Елба ще заживее в Африка

Екшън пътят на Лиъм Нийсън

След пробива си в екшън филмите с "Отвлечен" през 2008 г. Нийсън е участвал в десетки екшън филми. Той се биеше като дявол в екшъни като "Неизвестен" (2011), "Сивият" (2012), "Нон-стоп" (2014), "Бягай цяла нощ" (2015), "Пришълецът" (2018), "Леденият път" (2021) и др. Последният екшън проект на Нийсън - "Absolution", излиза през месец ноември.

Въпреки че Нийсън смята да се оттегли от екшън филмите някъде през 2025 г., засега той продължава да се снима в тях. По-рано тази година той се снима в ролята на Закари Леви в "Хотел Техеран", нов екшън-трилър на Гай Моше. Продукцията бе заснета това лято, припомня БГНЕС.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес