Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кралското семейство на Монако нарече „пълен фарс” филма за Грейс Кели

03 май 2014, 13:21 часа • 130831 прочитания

Владетелят на Монако принц Албер Втори и двете му сестри принцеса Каролина и принцеса Стефани осъждат филма за покойната им майка, холивудската звезда Грейс Кели, определяйки го като "фарс", който няма нищо общо с действителността, предадоха световните информационни агенции, цитирани от БТА.

С прожекция на лентата "Грейс от Монако", режисирана от френския режисьор Оливие Даан и с австралийската звезда Никол Кидман в главната роля, на 14 май ще бъде открит кинофестивалът в Кан.

По този повод принц Албер, принцеса Каролина и принцеса Стефани са направили съвместно изявление, в което се казва, че лентата е базирана върху "погрешни и съмнителни исторически справки".

"Трейлърът е пълен фарс и потвърждава нереалистичното естество на този филм. Кралското семейство не желае по никакъв начин да бъде свързвано с тази продукция, която не отразява никакви действителни факти, и съжалява, че историята е интерпретирана погрешно от чисто комерсиални подбуди. Този филм по никакъв начин не може да бъде класифициран като биографичен", се посочва в изявлението.

Холивудската звезда Грейс Кели се запознава с владетеля на Монако, принц Рение, на кинофестивала в Кан през 1955 г. Година по-късно актрисата става съпруга на монарха. Принцеса Грейс умира в автомобилна катастрофа през 1982 г.

В изявлението си принц Албер и сестрите му посочват още, че режисьорът на "Грейс от Монако" Оливие Даан и продуцентите са отказали да вземат предвид забележките, които те са имали, след като са прочели и поставили под съмнение целия сценарий и образите във филма.

На снимката: вляво - Грейс Кели, вдясно - Никол Кидман в ролята на принцесата

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес