Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Коронавирус: Банов щял да опита да смекчи мерките за киносалоните, ако е възможно

10 март 2020, 18:50 часа • 3258 прочитания

През утрешния ден ще стане ясно дали мерките във връзка с коронавируса в киносалоните в България ще бъдат смекчени. Това казва сдружението "Асоциация на българските киносалони", което днес, 10 март, проведе среща с министъра на културата Боил Банов.

Съгласно официално съобщение на сдружението, Банов ги е уверил, че може да има по-меки мерки, а не са се спира дейността на кината до второ нареждане. Всичко зависи от развитието на грипната епидемия в страната, както и от това доколко проблемът с коронавируса ще се разрастне.

Уточнено е и, че ако се наложи киносалоните да останат затворени за по-дълго време, то Министерството на културата да представи позицията пред здравното министерство, че това е форсмажорно обстоятелство. На тази база асоциацията ще иска да не се плаща наем за киносалони за времето, в което форсмажорното обстоятелство е в сила.

От асоциацията припомнят и, че в киносалоните има добри вентилационни системи и това е предпоставка рискът от заболяване да бъде намален спрямо други места, където могат да се съберат повече хора.

Още: "Пълна каша със спирането на културата - кой кого спира и кой с какво ще е обезщетен"

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес