Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кейт Уинслет разкри най-голямата тайна за емблематична сцена от "Титаник" (ВИДЕО)

01 октомври 2024, 11:00 часа • 851 прочитания

Кейт Уинслет призна, че емблематичната сцена с вратата във филма "Титаник" е била заснета в резервоар с височина до кръста. В сцената от блокбъстъра от 1997 г. Роуз (Уинслет) се качва на плаваща врата, след като прочутият океански лайнер е потънал под ледените вълни, докато любимият ѝ Джак (Леонардо ди Каприо) се държи за нея.

48-годишната актриса описа заснемането на сцената не толкова впечатляващо, колкото изглежда на екрана: "Това беше доста неудобен резервоар. Този резервоар беше с височина до кръста. Така че най-напред редовно си казвах: "Уф, мога ли да отида да тоалетната?", а после ставах, слизах от вратата, отивах до ръба на резервоара, който беше на около 20 фута, и буквално трябваше да преметна крак, да изляза от резервоара и да отида да тоалетната, а след това да се върна и отново да се покатеря на вратата“, заяви тя по време на участието си в подкаста "Happy Sad Confused" на водещия Джош Хоровиц.

Още: Кейт Уинслет се пази от социалните мрежи заради децата си

Още разкрития за култовата сцена

Актрисата се пошегува, че не трябва да разкрива тези тайни на филмовото изкуство, защото режисьорът Джеймс Камерън ще ѝ държи сметка за това. "Ужасно е да призная тези неща… Лео е, за жалост, на колене на дъното на резервоара. Не трябва да споделям никое от тези неща. Джеймс Камерън ще ми позвъни и ще ме попита: "Защо им казваш всичко това?", каза Уинслет.

Актрисата обясни, че последните 20 минути от филма са били изцяло дублирани, тъй като постоянното блъскане на вода от резервоара е заглушавало репликите. "Нещото, което беше удивително, беше, че резервоарът беше безкраен, така че имаше постоянно бучене на вода и се чуваше постоянният звук от нея", посочи тя.

Сцената отдавна е предмет на спорове дали Джак е можел да се побере на вратата заедно с Роуз, вместо да потъне. Кейт се пошегува, че колегата ѝ "вероятно е получил посттравматично стресово разстройство от цялото нещо", пише БГНЕС.

Припомняме, че въпросната "врата" всъщност се оказа не точно врата, а дървена плоскост. Тя бе продадена за баснословна сума на търг през март тази година.

Още: Почина носител на "Оскар" и емблематичен член на екипа на филма "Титаник"

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес