Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кейт Бланшет: Кариерата ми страдаше заради външния ми вид

19 октомври 2024, 16:15 часа • 673 прочитания

Кейт Бланшет е изглеждала "твърде странно", за да получава роли, когато е започвала кариерата си. Печелилата награди актриса е успявала да си намери работа като помага на чужди прослушвания.

"Когато за първи път излязох от театралното училище, не работех като много от моите колеги. Но един човек, който ръководеше една от най-големите кастинг агенции, ме хареса и ме помоли да дойда и да бъда четец на хората, които се явяват на прослушване. Не можех да бъда забелязана като актьор. А и изглеждах странно и никой не знаеше какво да прави с мен. Така че ходех по три или четири пъти в седмица и прекарвах по три или четири часа в четене", разказва Бланшет за британското списание "HELLO!".

Още: Киното, модата и социалната им ангажираност

Да излезеш от зоната си на комфорт

Снимка: Getty Images

Филмовата звезда обича да работи с режисьори, които я подтикват да излезе от зоната си на комфорт. "Винаги съм благодарна на режисьорите, които предлагат нещо, което ме изненадва. Може би виждат в мен нещо, което аз не мога да видя в себе си и затова се случват тези предизвикателства. Мисля, че последното огромно такова за мен беше работата с Тод Фийлд по "Тар". Чувствах се като планина, която нямах идея как да изкача и бях абсолютно ужасена от нея. Но от много, много години в театъра съм се научила как да превръщам страха във вълнение", споделя холивудската актриса, която наскоро заяви, че според нея в съвременното общество има явна липса на срам.

Още: Кейт Бланшет призова да се правят повече филми за бежанци

Въпреки бляскавата си кариера на екрана, първата любов на 55-годишната звезда - театърът, винаги ще бъде най-голямата ѝ страст. "Започнах в театъра и той все още е моята единствена голяма любов, защото си толкова свързан с публиката. Когато работиш в киното, често се разделяш с публиката", обяснява тя.

Снимка: Getty Images

Още: Кейт Бланшет се завръща в лондонския театър

Кейт предпочита да получи "интересна" роля, отколкото голяма. "Трябва да разбереш: "Колко много искам тази работа? Защото не всяка работа си струва да бъде приета. Бих приела работа, в която други хора не биха могли да видят възможност, с героиня, която умира на деветата страница. Казваха ми: "Не искаш ли по-голяма роля?". А аз отговарях: "Не, не, не. Това е интересната роля", посочва Бланшет, цитирана от БГНЕС.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес