Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Чумата и Миниатюристът дебютират по EPIC DRAMA през март. Премиера на кино трейлър на ЧУМАТА

28 февруари 2018, 13:18 часа • 2185 прочитания

Вижте най-доброто по EPIC DRAMA за месец МАРТ

Чумата

От неделя, 18 март, в 23:00

Жанр: Автентична историческа поредица

Година: 2018

Сезон 1: 6 x 60 мин.

Режисьор: Алберто Родригес

В ролите: Пабло Молинеро, Серхио Кастеланос, Маноло Соло, Хавиер Боте

Черната смърт се спуска над Севиля от 16-ти век - един от най-богатите и значими градове в света. Тук е европейският вход към златото на Новия свят. Градът е привидно благочестив, а всъщност затънал в страх, алчност и битки за власт. Нравите в манастирите са разпуснати, публичните домове са регулирани и болниците са използвани като гробища. Управляват мистицизмът и хаосът.

Матео, бивш еретик, трябва да се завърне в града, който го е осъдил на смърт. Той копнее да изпълни желанието, изразено от най-добрия му приятел на смъртния му одър - да спаси Валерио, незаконния му син. След като Матео попада в града, той скоро е арестуван, но Светата служба му предлага сделка за опрощаване на греховете - ако реши серията от убийства в града, ще бъде оправдан.

Труповете валят, белязани със знака на дявола, а Матео е въвлечен в конспирация, която според него стига до върховете на властта в Севиля. Чумата продължава да унищожава града и натискът да се открие убиеца се увеличава.

Потопен в интриги и предателство, "Чумата" е уникален конспиративен трилър, който ще ви изправи косата от напрежение и ще ви върне в сложните времена, когато обществените забрани и тайният хедонизъм вървят ръка за ръка.

 

Миниатюристът

От събота, 31 март, в 22:00

Жанр: Литературна класика

Година: 2017

Сезон 1: 3 x 60 мин.

Режисьор: Гилем Моралес

В ролите: Ромола Гарай, Аня Тейлър-Джой, Алекс Хасъл, Хейли Скуирес, Емили Берингтън

По мотиви от един от най-скоростно разпродаващите се дебютни романи на миналото десетилетие, "Миниатюристът" е завладяващ, разточително заснет трилър, който ни отваря вратите на дом, където под повърхността на красотата и високата класа надничат забранени страсти и опасни тайни.

През 1686 г. 18-годишната Нела Оортман влиза в грандиозна къща в най-богатия квартал на Амстердам. Изпълнена с надежди и мечти, тя е дошла от тихата провинция, за да започне нов живот като съпруга на заможния търговец Йоханес Бранд. Но вместо от Йоханес, тя е посрещната от студената му сестра Марин и бързо разбира, че в техния дом нищо не е такова, каквото изглежда.

Когато Йоханес най-после се появява, той ѝ носи най-необичайния подарък - кукленска къща, реплика на техния дом. Тя трябва да бъде мебелирана от изкусен миниатюрист, чиито мънички произведения показват какво се случва в дома по неочаквани начини и изглежда предричат бъдещето с притеснителна точност.

Нела започва да разкрива тайните на кукленската къща и тези на дома на Бранд и разбира, че всички ги грози надигаща се опасност. Дали миниатюристът държи съдбите им в ръцете си и ще бъде ли тя средството за спасението на семейството си или архитектът на тяхното падение?

 

Пан Ам

От сряда, 14 март, в 22:45

Жанр: Автентична историческа поредица

Година: 2011

Сезон 1: 14 x 60 мин.

Режисьор: Нанси Хълт Гжанис, Джак Орман

В ролите: Кристина Ричи, Марго Роби, Дейвид Харбър, Майкъл Мосли, Кели Гарнър

Годината е 1963. Втората световна война и Корея са назад в историята. На ход е нов тип война, Студената война. Светът е на ръба на културна революция и навсякъде промяната наелектризира въздуха.

Драматичната поредица ни пренася в изгрева на самолетната епоха. Когато бърз, луксозен самолет се издига в небето, пътниците и екипажът се отправят на пътешествие, белязано от романтика, разместващи се социални ценности и дори международен шпионаж.

Главната стюардеса Маги обучава неопитната стюардеса Лаура, а първият офицер Тед пуска чара си в действие. По време на своите странствания, всеки от екипажа на "Пан Ам" се сблъсква с възможности и опасности, като едновременно жонглира с живота, любовта, надеждите и мечтите си. Те пътуват до най-бляскавите градове в света - Париж, Берлин, Джакарта и Монте Карло.

Добре дошли на борда и затегнете коланите... Голямото приключение предстои!

 

Борджиите

От вторник, 13 март, в 23:00

Жанр: Политика и власт

Година: 2014

Сезон 3: 12 x 60 мин.

Режисьор: Том Фонтана

В ролите: Джон Доман, Марк Райдър, Изолда Дюхаук, Арт Малик, Стенли Уебър

Докато управлява Рим по време на отсъствието на папата, съпричастността на Лукреция ѝ спечелва популярност както сред кардиналите, така и сред гражданите. Но сега Родриго - папа Александър VI, се завръща и не проявява особено търпение към любезността и неспособността за интригантстване на дъщеря си - особено при условие, че е болен и често се чувства на прага на смъртта.

Сред многото проблеми, които го очакват, е ожесточеното съперничество на кардиналите от Неапол и Франция за подкрепата му и сложен заговор, който заплашва да подкопае легитимността на стремежа му към трона. Междувременно Чезаре претърпява срамно поражение и моли гениалния Леонардо да Винчи да изобрети оръжие, което може да причини невиждано унищожение.

Отново отхвърлена от Родриго, Джулия търси отмъщение, като предизвиква ревността му и дори прибягва до помощта на черните изкуства. Бракът на Лукреция с Ди Калабрия е поставен на изпитание заради любовта ѝ към Алфонсо д'Есте. Наясно с лошото си здраве, Родриго знае, че трябва да избира между лоялността към Бог и към семейството си.

Но дали Борджиите ги очаква добра развръзка, или ще съсипят църквата - и себе си - в последен изблик на отмъщение към всички, чийто страх от семейството е намалял?

 

Близо до врага

От петък, 2 март, в 22:00

Жанр: Войни

Година: 2016

Сезон 1: 12 x 60 мин.

Режисьор: Стивън Полиакоф

В ролите: Джим Стърджес, Фреди Хаймор, Алфред Молина, Шарлот Райли, Линдзи Дънкан, Алфи Алън, Анджела Басет, Робърт Гленистър

Действието се развива в пострадал от бомбардировките хотел в Лондон след Втората световна война. "Близо до врага" проследява живота на разузнавача капитан Калъм Фъргюсън. Последната му задача за военните е да гарантира, че заловеният немски учен Дитер ще започне да работи с британските кралски военновъздушни сили по спешното развитие на реактивния двигател.

На фона на възникващата Студена война за всички е ясно, че за британската национална сигурност е ключово въоръжените сили да разполагат със супермодерна технология възможно най-скоро. Калъм използва нестандартни методи в усилията си да убеди Дитер да работи с британците и в крайна сметка между двамата мъже възниква приятелство. Но скоро избухва напрежение и нищо не е каквото изглежда.

По време на цялата поредица Калъм среща редица други герои, чиито истории се пресичат. Сред тях са Виктор, по-малкият му брат, който се опитва да се справи с психологическите травми от битките; Харолд - бивш служител във Външно министерство, който разкрива потресаващи истини за избухването на войната; Рейчъл - очарователна американка, сгодена за най-добрия му приятел и Кати - сериозна млада жена, която работи в Отдела за военни престъпления, бореща се с всички сили да залови военните престъпници, успели да избегнат съд и справедливост.

Александър Коларов
Александър Коларов Отговорен редактор
Новините днес