Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Алек Болдуин и жена му изтриха акаунтите си в социалните мрежи

07 декември 2021, 04:00 часа • 2835 прочитания

Алек Болдуин изтри акаунта си в Twitter след първото си интервю, дадено след фаталната стрелба на снимачната площадка. Куршум, изстрелян от пистолета на актьора по време на снимките на филма "Rust" на 21 октомври, уцели операторката Галина Хътчинс, която почина. Режисьорът Джоел Соуза пък беше ранен при инцидента. Болдуин разбрал, че пистолетът му е зареден с истински патрони едва след фаталния изстрел, припомня БГНЕС.

Акаунтът на актьора в Twitter, който той използва за първото си изявление след инцидента, изчезна в неделя вечерта. Съпругата му Хилария Болдуин също е изтрила профила си.

63-годишният мъж плачеше по време на интервюто с водещия на Good Morning America Джордж Стефанопулос, казвайки, че той и операторката са имали "нещо дълбоко общо и това е, че и двамата предположихме, че пистолетът е зареден с халосни патрони". На въпроса дали чувства вина за смъртта й, Болдуин каза: „Не. Не. Чувствам, че... някой е отговорен за случилото се и не мога да кажа кой е това, но знам, че не съм аз. Честно пред Бог, ако чувствах, че съм отговорен, може би щях да се самоубия, ако мислех, че съм отговорен. И не го казвам лекомислено."

Той също така настоя, че не е натиснал спусъка на пистолета, който я уби, казвайки: „Не, не, не, не, не, никога не бих насочил пистолет към никого и не бих натиснал спусъка към него, никога”.

Попитан "как истински куршум попадна на снимачната площадка?", актьорът отговори: "Нямам представа, някой е сложил истински куршум в пистолет, куршум, който дори не е трябвало да бъде в този имот."

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес