Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо хитрите домакини ползват капак за тенджера, когато почистват дивана? Всеки трябва да знае това!

13 септември 2022, 15:38 часа

Почистването на дивана не е толкова сложна задача. Трябва само да знаете с какви средства да си служите. Днес ще ви споделим един трик, за който сме сигурни, че малцина от вас знаят. Става въпрос за почистване на диван с обикновен капак от тенджера.

Как се чисти диван с капак?

Много е лесно. Единственото, което трябва да направите, е да си приготвите ръкавици за почистване, препарат за пране или обикновен сапун, кофа с вода и чиста къра.

Може да ползвате капсули за пране или друг препарат. Сами трябва да решите. Разтворете почистващото средство във водата и разбъркайте добре, за да може да се разтвори.

Най-добрите домашни средства за почистване на мебели

След това потопете кърпата в препарата и я увийте по капака. Краищата й трябва да стигнат до дръжката.

Започнете да търкате тапицерията, като движенията трябва да са по посока на влакната. Когато се убедите, че диванът е напълно почистен, сменете кърпата с чиста такава и отново повторете същите движения, за да може да отстраните перилния препарат.

Не забравяйте през цялото време да ползвате ръкавици, защото ако препаратът е силен, ръцете може да ви се наранят.

За предпочитане е да държите прозорците отворени, като по този начин позволявате на химичните изпарения да излязат навън.

Този метод за почистване на дивана е изключително простичък. Благодарение на него тапицерията светва за минути и не се налага да плащате на специализирани фирми за почистване.

Пробвайте и сами вижте какви ще са резултатите!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес