Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тайната за почистване на вашата вана може просто да е тоалетна хартия

02 август 2022, 15:00 часа

Какъвто и изпитан метод да имате за почистване на вашата вана, той може да направи чудеса с плочките, мивката и други леснодостъпни части. Но може да не се справи толкова добре с мухъла, разположен дълбоко в пукнатината между плочките и ваната - да не говорим за ъглите.

Разбира се, можете да атакувате тези петна със стара четка за зъби, покрита с вашия почистващ разтвор. Или можете да си спестите проблемите с търкането, като се обърнете към друг основен продукт за баня: тоалетната хартия. Първата стъпка е да облицовате границата на стената и ваната (където и да видите плесен) с тоалетна хартия, усукана на парчета, подобни на въже. След това ги потопете в разтвор на основата на белина и ги натиснете здраво на място върху формата.

6 лесни хитринки за ИДЕАЛНО и лесно ПОЧИСТВАНЕ на всяка баня

Тъй като трябва да го оставите да престои около 12 часа, най-добре е да оставите вентилатора в банята включен и/или прозорците отворени, за да смекчите изпаренията от белина. И ако звучи непоносимо да сте близо дори до леки изпарения на белина за толкова дълго време, можете вместо това да опитате алтернатива на белина като оцет. След като периодът на изчакване приключи, отлепете мократа тоалетна хартия - с ръце в ръкавици, ако сте избрали белина - и се удивете на липсата на мухъл. След това не забравяйте да отмиете остатъците от препарата с вода.

Няколко коментатори препоръчаха вместо това да използвате памучни топки или памучни тампони, тъй като те са по-здрави и следователно има по-малко бъркотия за премахване, станала от тоалетната хартия. И ако имате мухъл само в самите ъгли на ваната, няколко памучни топки може да са най-добрият ви вариант.

Мартина Лазаревич
Мартина Лазаревич Отговорен редактор
Новините днес