Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ръждата от фаянс се почиства най-добре по този начин

02 март 2023, 15:44 часа

Ръждата в тоалетната не е много приятно явление. Не бива това да ви разстройва. Ръждата може да се измие. Освен това днес са измислени толкова много методи, че е възможно да се експериментира върху тоалетната чиния и да се избира най-ефективният метод.

Народни методи

Човешкото въображение е способно на много неща. Каквото и да са измислили хората през цялата история на съществуването на тоалетната, така че да е бяла и лъскава. Трябва да отдадем почит: много народни методи са наистина ефективни и не са по-ниски в почистващите свойства на съвременните новости на битовата химия.

Помислете за най-популярните начини да се отървете от ръждата от фаянса:

- Белина. Това чудотворно средство е известно от древността. Добре е с високо съдържание на хлор, което не само премахва петна, но и дезинфекцира повърхността.

6 лесни хитринки за ИДЕАЛНО и лесно ПОЧИСТВАНЕ на всяка баня

- Паста за зъби. Опитните домакини казват, че избелващата паста е най-добрият начин да се справите с ръждивите петна. Трябва да се нанесе на тънка лента и да се остави върху повърхността на тоалетната за 15-30 минути. След това изплакнете с вода.

- Оцет. Използва се от много години не само за отстраняване на ръжда, но и за отстраняване на запушвания. Следователно тази процедура е полезна и за тръби. За да премахнете петна от ръжда, малка кърпа, обилно навлажнена с оцет, се нанася върху повърхността на тоалетната чиния и се оставя в тази форма за 40-60 минути. След това оцетът се измива с вода, в случай на силно замърсяване, повърхността на тоалетната чиния може допълнително да се натърка с гъба от пяна.

- Амоняк и водороден прекис. Смесват се в съотношение 1:20. Кърпа, навлажнена с получения разтвор, се нанася върху ръждата, оставяйки тоалетната чиния в тази форма за няколко часа (в идеалния случай за през нощта). След процедурата третираната повърхност се измива с вода.

Как лесно и бързо да почистим банята с някои кулинарни съставки?

- Газирани напитки. Безопасен инструмент, можете да го използвате дори за домакини, които страдат от всякакви алергични реакции. В допълнение, содата не вреди на деликатната кожа на ръцете, което, разбира се, радва. За да премахнете ръждата, содата се смесва с водороден прекис или вода до консистенцията на гъста заквасена сметана. С помощта на четка за зъби или собствените си пръсти съставът се нанася върху повърхността на тоалетната чиния и се оставя да изсъхне напълно. Когато содата се превърне в прахообразна замръзнала кора, тя се измива с мека четка.

- Кола. Методът е сравнително нов, но популярен. Колата елиминира и най-силното замърсяване. За да направите това, просто накиснете парцал в напитката и го прикрепете към тоалетната. След 30-60 минути няма да има следа от петна.

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес