Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прости и достъпни начини да се отървете от неприятните миризми в стаята

27 февруари 2023, 09:50 часа

Всеки се сблъсква с проблема с появата на неприятна миризма в стаята. Има няколко прости и доказани метода, които бързо и без много усилия ще я премахнат.

Как да премахнете неприятната миризма в къщата?

Цигарен дим

Престоят в стая, където постоянно мирише на цигари, е много нездравословен. Миризма се наслоява в тапети, мебели и други битови предмети. За да премахнете миризмата на цигари, ще трябва да проветрявате дома си през целия ден.

Можете да разрешите проблема с неприятните миризми с помощта на мокри кърпи, които могат да абсорбират всеки аромат. Изперете всички пердета, чаршафи и калъфки за възглавници в къщата. Почистването ще отстрани упоритите миризми от тютюн.

Как най-бързо да премахнем неприятните миризми от стаята?

Котешка урина

Често домашният любимец ходи до тоалетната покрай тавата, предназначена за целта. Ако котката е направила беля върху килима или меката мебел, тогава трябва да разбъркате сол и сапун, да намажете сместа върху замърсената зона. След час почистете всичко добре и да поръсите кафе на зърна отгоре, те ще поемат аромата. Ако това стане на пода, тогава можете да го измиете с добавка на алкохол и лимонтизу. След това проветрете стаята добре.

Мухъл

За да премахнете миризмата на мухъл от шкафа, е необходимо редовно да го почиствате и проветрявате. В ъглите на шкафа могат да се поставят пакетчета лавандула.

Влага

На влага мирише най-често в тоалетната, където има проблеми с вентилационната система. Работата е там, че влагата бавно и слабо се изпарява и се утаява върху различни повърхности. За да премахнете миризмата, почистете с препарати.

Канал

Миризмата на канал се появява както в кухнята, така и в банята. Отпадъците, които не се разтварят добре, попадат в тръбопровода, започват да гният и това е причината за лошата миризма

С това почистване на хладилника ще забравите лошите миризми!

Миризма на пот в обувките

Миризмата, излъчвана от обувките, може да изпълни целия коридор. Ако простото измиване на обувките не даде положителен резултат, тогава импровизираните средства ще отстранят миризмата. Избършете обувките отвътре с памучен тампон, навлажнен с алкохол. Веднага след като изсъхнат, кафе на зърна трябва да се изсипе вътре. Вместо кафе можете да използвате активен въглен или портокалова кора.

Как мигновено да премахнете неприятната миризма?

Има ситуации, при които не е възможно бързо да се премахне неприятната миризма в стаята, така че тя ще бъде премахната за известно време. Приложете един от следните методи:

● използвайте дифузери, ароматни лампи или свещи;

● отворете прозорците и проветрете стаята;

● сложете на котлона цитрусова кора;

● подредете чинии с кафе на зърна в ъглите на стаята.

Ако имате освежител за въздух, можете да го използвате. Това ще помогне за известно време да премахнете всяка миризма

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес