Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Преди сезона на открито: Как да чистите бели пластмасови столове

21 май 2024, 11:49 часа

Предимствата на белите пластмасови столове и външните мебели са много. Те са по-евтини от другите видове външни мебели, често се състоят от почти 100% рециклирана пластмаса, супер леки са и обикновено могат да се подреждат един върху друг.

Недостатъкът на белите пластмасови столове са, че се замърсяват лесно и понякога е трудно да ги почистите качествено, особено ако са престояли твърде дълго време с мръсотия.

Колко често да почиствате белите пластмасови столове

Още: Избор на трапезен стол: въображение за сетивата и повод за усмивки

Петна от трева, кал, храна, дървесен сок или птичи изпражнения трябва да се почистват възможно най-бързо. Цялостното почистване в началото на сезона на открито е задължително, както и това преди началото на зимата, когато ги прибирате.

Какво ще Ви е необходимо:

Пластмасов брезент

Кофи

Още: Какво причиняваме на тялото си, когато седим по цял ден?

Градински маркуч

Гъба

Четка с мек косъм

Микрофибърни кърпи

Гумени ръкавици

Бутилка със спрей

Сода за хляб

Веро за съдове

Универсален почистващ препарат

Дестилиран бял оцет

Вакса за автомобили

Как да ги почистите?

Разстелете пластмасовия брезент на слънчево място близо до градински маркуч. Преместете столовете, както и другите пластмасови мебели, които се нуждаят от почистване, върху брезента.

Направете почистващ разтвор от 1 литър хладка вода, ¼ чаша веро за съдове и ½ чаша сода за хляб.

Ако има мухъл по столовете, направете разтвор от 25% вода и 75% дестилиран бял оцет. Нанесете върху плесенясали участъци и изчакайте около 10 минути, преди да изплакнете. След това нанесете от разтвора със содата и верото и търкайте с четката с косъм

Когато постигнете желания резултат, нанесете малко количество вакса за автомобили с микрофибърна кърпа, за да предпазите от последващи замърсявания.

Елица Христова
Елица Христова Отговорен редактор
Новините днес