Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Необичайните употреби на чорапа в домакинството

02 април 2022, 17:40 часа

Във всеки дом рано или късно се появява по един оцелял чорап, на когото не се знае къде му е другарчето. Не бързайте да го изхвърляте, тъй като можете да го приложите в различни сфери на домакинството.

Употреба на чорапи в домакинството

1. Като калъф за чадър - Не можете да откриете калъфа на чадъра си и не знаете как да го приберете. Вземете един чорап и го използвайте вместо него. Еластичността му ще обхване чадъра и така ще го задържи прибран в чантата ви. Ще попие и излишната вода, когато нямате възможност да го оставите да се отцеди някъде.

2. За полиране на мебели – ако не откривате мек парцал, то използвайте чорап. Може да бъде памук, но по-добра работа би ви свършил, ако е вълнен. След това го пуснете в пералнята и той е готов за нови подвизи.

3. Наколенки – ако не си намирате своята или пък просто ви се налага да имате наколенка, то нарежете един стар чорап. След това го увийте около крака си и го пристегнете. Така коляното ви ще бъде стабилизирано и вие можете да продължите ежедневните си дейности.

5 трика как да чистите по-рядко вкъщи... и винаги да е чисто!

4. Предпазване на чистачките през зимата – на всеки шофьор му се случва зимата да се бори със замръзналите чистачки. Отлепянето е трудно и рискувате да ги счупите. Решете проблема, като вземете два единични чорапа и ги нахлузите върху тях. На сутринта просто ги отлепете и почистете стъклото си.

5. За моп – ако гъбата на мопа ви е вече не става или пък просто нямате, вземете чорап и полирайте с него. Памучните обират цялата мръсотия без проблем, а вие се наслаждавате на чист под. Можете да го използвате и за почистване на щори.

6. Почистване на прах – използвайте го за обиране на праха от растенията, вентилационните решетки и други повърхности. Ако трябва да почистите труднодостъпни места, нахлузете го на нещо и действайте.

5-те бабини тайни за чистене в дома, които не работят днес

7. Събиране на разпилени неща – ако по пода ви има разпилени неща или дребни стъкълца – не се притеснявайте. Вземете чорап, сложете го на тръбата на прахосмукачката и засмучете дребните неща. По този начин ще засмучете желания предмет, но той няма да отиде в контейнера при останалите боклуци.

8. Ароматизатор – капнете няколко капки от любимото си масло, сложете билки и го поставете в гардероба при останалите дрехи.

9. За компреси – напълнете го със сол или пък костилки от череши и го загрейте. След това го поставете на челото си или пък на друга част от тялото ви, която се нуждае от компрес.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес