Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мухъл върху силиконовите уплътнения в банята? Направете това и ще забравите за него

03 ноември 2022, 06:30 часа

 

Не се притеснявайте - това е често срещан проблем, който е лесен за отстраняване: Ако имате мухъл върху силиконовото уплътнение в банята, не се притеснявайте. Има няколко различни начина, по които можете да премахнете мухъла и ние ще разгледаме всички тях, за да можете да изберете този, който работи най-добре за вас.

Един от начините за отстраняване на мухъл от силиконовото уплътнение е да използвате разтвор на белина. За да направите този разтвор, смесете една част белина с три части вода. След това използвайте гъба или кърпа, за да нанесете разтвора върху плесенясалите участъци на уплътнението. Оставете го да подейства за около 15 минути, след което го избършете с чиста кърпа.

С този трик ще махнете падналите листа от колата за секунди

Ако не искате да използвате белина или ако изглежда, че мухълът не се отстранява с белина, можете да опитате да използвате оцет вместо това. Отново смесете една част оцет с три части вода. Нанесете го върху мухлясалите участъци на уплътнението с гъба или кърпа, оставете го да престои 15 минути и след това го избършете с чиста кърпа. Може да се наложи да повторите този процес няколко пъти, за да се отървете от всички плесени.

Видите ли мухъл с този цвят в банята - веднага вземете мерки, опасен е

Друг вариант е да използвате търговски препарат за отстраняване на мухъл и плесен. Тези продукти са предназначени специално за отстраняване на мухъл и плесен, така че обикновено работят доста добре. Следвайте внимателно инструкциите на етикета на продукта, тъй като указанията могат да се различават в зависимост от марката, която използвате.

Плесента върху силиконовото уплътнение в банята е грозна и трудно може да се премахне, но не е невъзможно!

Борислав Малинов
Борислав Малинов Отговорен редактор
Новините днес