Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как се чисти матрак без усилие?

26 май 2021, 14:04 часа

Дори и да използвате протектор за матраци, леглото ви несъмнено ще се замърси с времето. Акарите и мъртвата кожа могат да се просмучат във влакната на матрака, причинявайки петна и неприятна миризма. И тъй като не можете просто да хвърлите матрака си на боклука, когато се нуждае от освежаване, чистенето идва на ход. Ето и как да почистите матрака си.

Пуснете прахосмукачка

За да поддържате матрака си чист и освежен, трябва да премахнете чаршафите и защитното покритие на матрака и да почистите внимателно матрака. Това е единственият препоръчителен метод, който можете да използвате директно колкото пъти си искате.

Избягвайте суровите химикали

Избягвайте да използвате формули с белина, почистващи разтвори на основата на хлор и груби препарати за премахване на петна. Ако имате петно върху матрака, използвайте мек сапун върху кърпа, навлажнена със студена вода.

Посегнете към оцета

За да третирате по-трудни петна, „опитайте да напръскате мястото с оцет и да го поръсите със сода за хляб отгоре. Поставете кърпа върху зоната и я оставете да престои един до два часа. След това изсмучете с прахосмукачка, като не забравяйте да почистите машината след това, особено ако содата за хляб е все още мокра, тъй като може да създаде запушвания и натрупвания.

Мария Василева
Мария Василева Отговорен редактор
Новините днес