Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как се чисти диван от изкуствена кожа

10 февруари 2021, 10:23 часа

Мебелите от изкуствена кожа се отличават с елегантен вид и изискано усещане. Благодарение на производствените подобрения, тези кожи са неразличими от естествените материали. Също така са много по-лесни за поддръжка, отколкото си мислите.

За да почистите такъв диван/фотьойл ще имате нужда от:

- Памучни или микрофибърни кърпи

- Мек сапун за съдове

- Топла вода

- Втриващ алкохол (изопропил)

- Винилов балсам

5 ПОЛЗИ ОТ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ОЦЕТ ПРИ ПРАНЕ

Начин на чистене:

Седмичното освежаване е всичко, от което се нуждаят вашите мебели от изкуствена кожа, за да продължите да изглеждат нови. Премахването на петна е почти толкова лесно, което е още една причина този материал да е идеален за хората с деца или домашни любимци.

1. Започнете с прахосмукачка

Мръсотия, прах и други боклучета могат да надраскат покритието на вашите кожени мебели. Така че, веднъж седмично използвайте приставката с мека четка, за да я почистите отгоре надолу.

2. Направете разтвор

Използвайте веро за съдове и топла вода за почистване на изкуствена кожа. Не забравяйте да изберете сапун, който не съдържа антибактериални или обезмасляващи агенти, които могат да изсушат изкуствената кожа. Преминете с влажна кърпа и след това подсушете.

3. Третиране на петна

Малко втриване на алкохол върху кърпа без власинки е всичко, от което се нуждаете, за да премахнете петната. Но имайте предвид, че петната, получени от текстилна боя (например от новите ви дънки, например), могат да станат постоянни.

5. Хидратирайте кожата

Ако се пренебрегне тази стъпка, изкуствената кожа ще изсъхне и ще се напука. Дори и да сте съумели да предпазите дивана от пряка слънчева светлина, пак трябва да го овлажнявате с балсам за винил, за да предотвратите пукнатини.

Мария Василева
Мария Василева Отговорен редактор
Новините днес