Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да поддържаме реда в къщата без допълнително почистване: 5 тайни на опитни домакини

28 април 2023, 13:44 часа

Чистенето е много досадно и е нужно да се отдели много време. Никой не обича да прекарва часове в чистене на дома. Има, обаче, изход от това положение.

Можете да използвате умело 5-те тайни, които споделят опитните домакини, чиито съвети ще ви покажат как да поддържате дома си в ред без нужда от досадно ежедневно почистване.

Изпълнявайте задачите си ежедневно

Добрите домакини знаят, че ежедневната работа помага да поддържате къщата подредена без да се налага да хвърляте излишна енергия за почистване. Например, можете да проветрявате стаите ежедневно, за да избегнете натрупването на прах.

Също така се опитайте да почистите след себе си, когато използвате нещо. Например, ако извадите нещо от гардероба, поставете го обратно, когато свършите да го използвате.

Топ трик за почистване на огледалото само за 2 минути без ивици и петна

Използвайте функционални мебели

Функционалните мебели, като шкафове с множество чекмеджета, са чудесен начин да поддържате дома си подреден. Това ви позволява да съхранявате нещата на определени места и да избегнете натрупването на разни артикули върху повърхностите.

Организирайте вашия гардероб

Организираното съхранение помага да държате дома си подреден, без да почиствате. Уверете се, че нещата ви имат своето място и маркирайте чекмеджетата и шкафовете за удобство. Това ще избегне безпорядъка и търсенето на вещи из цялата къща.

Тайната на правилното и бързо основно почистване в дома: Ето откъде да започнете

Изберете правилното повърхностно покритие

Изборът на точните повърхностни покрития, като ламинат или плочки, помага да поддържате дома си достатъчно подреден.

Тези материали се почистват лесно и не натрупват прах и мръсотия. И ако в къщата има много килими или се използва мокет, тогава процесът на почистване винаги ще бъде труден.

Използвайте светлината правилно

Доброто осветление помага да се поддържа чистота, тъй като позволява да се виждат мръсотията и праха и да се премахват на момента. Използвайте ярки светлини във всички стаи, особено в зоните, където се натрупват боклуци.

Разбира се, този подход не винаги е ефективен. Прост пример: включването на ярки светлини, когато гостите пристигнат в неподредена къща, не е добра идея, тъй като те ще видят всички минуси.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес