Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да почистите прозорците за 30 минути?

24 април 2024, 12:11 часа

С настъпването на топлите дни идва и времето за ремонти и промени в дома. И една от първите стъпки към създаването на уютна атмосфера е поддържането на прозорците чисти. Безупречното, блестящо стъкло не само придава на дома добре поддържан външен вид, но също така позволява на слънчевите лъчи лесно да проникват в стаята, изпълвайки я с топлина и светлина. За тези, които искат бързо и ефективно да почистят прозорците си, добрите домакини ще споделят с вас няколко лайфхака и доказани методи, които ви позволяват да изпълните тази задача само за 30 минути.

Подготовка за почистване

Преди да започнете почистването, трябва да подготвите всички необходими инструменти и консумативи. Ще ви трябват гумени ръкавици, за да предпазите ръцете си, мека гъба или микрофибърна кърпа, гумена чистачка за отстраняване на излишната вода, кофа или леген за задържане на сапунената вода и стълба или стабилен стол за достъп до прозорците над главата.

Освен това, изберете облачен ден или вечер, за да измиете прозорците си, за да избегнете бързото изсъхване на почистващия препарат и оставянето на ивици заради пряката слънчева светлина.

Какви домашни средства да използвате за почистване на прозорците си?

Пролетно почистване по експресен начин с народни средства

Ако предпочитате народни средства, тогава имате няколко ефективни варианта. Разтвор на оцет (смесете равни части бял оцет и вода) идеално разтваря мръсотията и мазнините, без да оставя следи. Лимонов сок с вода или разтвор на сода също ще свършат идеална работа. Можете да използвате растително масло, за да премахнете упорити петна, като следи от тиксо или стикери.

Професионални продукти

Ако предпочитате готови продукти, обърнете внимание на спрейове за стъкло, които можете да купите във всеки строителен магазин. Ефективно премахват мръсотия, прах и пръстови отпечатъци. Има и магнитни почистващи апарати за прозорци, особено полезни за високи сгради или труднодостъпни места, както и роботизирани почистващи уреди за прозорци, които сами почистват стъклото, освобождавайки ви от скучната работа.

Без ивици и прах – ето каква е тайната на чистите прозорци

Тайните на перфектната чистота

За да запазите прозорците си чисти и блестящи за по-дълго време, използвайте съветите на опитни чистачи:

·       Използвайте смачкани листове стар вестник вместо хартиени кърпи

·       Добавете амоняк към кофа с вода

·       Когато миете, бършете прозорците в една посока

Като следвате тези съвети и използвате правилните продукти, можете бързо и лесно да приведете прозорците си в ред, наслаждавайки се на чист и свеж дом през целия топъл сезон.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес