Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да миете прозорци без препарат?

19 март 2023, 11:00 часа

Препаратът ви за блестящи от чистота стъкла се оказва свършил точно когато сте свалили всички щори и пердета и сте запретнали ръкави, за да измиете прозорците? Или сте фен на еко решенията и не желаете да използвате химия в дома си? Не се притеснявайте – има изход от тази ситуация, може да миете прозорци и без препарат, ако знаете тези хитри трикове и съвети за блестящи стъкла, както и с домашен еко препарат, ако знаете как да си го приготвите.

С този домашен трик може да миете прозорци през препарат от магазина

Представяме ви рецепта за домашен препарат за почистване на прозорци, който съдържа само естествени съставки от кухнята ви. Всъщност в основата му е храна – оцетът от кухненския шкаф, който почиства стъклата до блясък, справя се с упорити петна и не оставя следи. Това е еко и икономично решение, което ще ви отличи като прекрасна домакиня, ще ви спести време, средства и нерви, свързани с търсене на препарат на пазара, отговарящ на нуждите ви.

5 изпитани бабини метода за почистване на прозорците

Домашно приготвеният препарат е подходящ и за жилище с малки деца и животни, за които съставките на фабричния със сигурност не са особено полезни. За да миете прозорците без препарат са ви нужни само оцет, вода и микрофибърни кърпи. За да приготвите препарата смесете 50 процента бял оцет и 50 процента вода в спрей бутилка. Напръскайте прозореца, оставете да престои, а след това избършете с микрофибърна кърпа и се насладете на невероятната чистота. Без химия, без усилия и без особено триене получавате кристална чистота. Не харесвате аромата на оцета? Може да го замените с друга киселина като прясно изцеден лимон. Ароматът на лимон със сигурност ще допадне на всички, а резултатът отново е еко и сигурно почистване до блясък.

Как да миете прозорци без препарат?

А можете ли да измиете прозорците без никакъв препарат, тоест без дори домашно приготвен? Разбира се. Нужна са ви само вода и стар вестник. Пръскате вода, смачквате вестникът и триете. Уникална чистота. И много спестени време и пари.

 

Валентина Атанасова
Валентина Атанасова Отговорен редактор
Новините днес