Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изсипете това в средното отделение на пералнята и ще се сбогувате с неприятната миризма

07 юни 2024, 15:03 часа

От пералнята се носи неприятна миризма и дрехите избеляват след всяко пране? Има начин да се справите с проблема. Всичко, което трябва да направите, е да замените омекотителя с продукт, който имате вкъщи. Ще забравите за неприятната миризма и наелектризирането на тъканите.

За да действа ефективно един препарат, не е необходимо да е в голяма цветна опаковка. Не е нужно да се рекламира шумно или да струва много. Често домашните средства гарантират по-добри резултати. С какво можете да замените омекотителя? Какво да добавите към пералнята вместо прах за пране? Научете лесен трик!

Ето как пералнята ще спре да мирише и дрехите няма да се наелектризират

Още: Внимавайте: Тази програма за пране може да повреди пералната машина

Оля Сморавски е популярен инфлуенсър, известен в интернет като @ogranyzacjiprzedzi. В профила си тя споделя съвети за почистване, организация и различни трикове. В едно от последните си видеа тя показа какво използва вместо омекотител. Това е евтин, естествен и ефективен продукт, който предотвратява статичното електричество и измиването на цвета от тъканта.

Става дума за оцет! Можете да го купите във всеки магазин. Бутилка спиртен оцет струва между 1 и 4 лева. Оцетът има дезинфекциращо, избелващо и омекотяващо действие. С успех може да заместите готовия омекотител. Как да използвате оцет за пране?

Измерете 50-100 мл оцет, изсипете го в отделението за омекотител и включете на избрана от вас програма. Това е. Страхувате ли се, че миризмата на оцет ще се пренесе върху дрехите ви? Добавете десетина капки етерично масло и след пране тъканите ще бъдат свежи и ароматни.

Още: Много хора НЕ използват капсулите за пране правилно - последствията могат да бъдат сериозни

Оцетът перфектно омекотява тъканите и предпазва от наелектризиране и избледняване. Може да се използва както за цветни, така и за тъмни и светли дрехи. Благодарение на дезинфекциращия си ефект премахва бактериите от пералната машина и предотвратява появата на неприятни миризми.

Елица Христова
Елица Христова Отговорен редактор
Новините днес