Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Чиста и здрава пералня за под 1 минута на месец - само правете това

11 юли 2023, 09:33 часа

Много хора не осъзнават, че пералнята им изисква редовно почистване, тъй като вярват, че прането на дрехи с вода и прах е достатъчно. Всъщност, след всяко пране остава скрита мръсотия, която се натрупва в различни части на машината. Това може да превърне вашите дрехи в идеална среда за развитие на микроби и бактерии.

За щастие, съществува един прост и бърз метод, който ще ви помогне да поддържате пералнята си в отлично състояние, без да се налага да разглобявате и миете отделни части от нея.

Малко домакини знаят как се перат пердета в пералня

Ето какво ще ви трябва:

  • Оцет (780 мл.)
  • Сода за хляб (45 грама)
  • Вода (60 мл.)
  • Гъба

В малка купичка смесете содата за хляб и водата. Това е домашният ви "препарат" за почистване на пералнята. Поставете тази смес в отделението за прах за пране и добавете малко оцет директно в барабана. След това пуснете пералнята на най-висока температура.

Поддържайте пералнята си в отлично състояние за по-малко от минута на месец - ето как

Останалата част от работата ще бъде свършена от самата пералня. След като цикълът приключи, избършете вътрешността на пералнята с гъба, за да отстраните останалата мръсотия. И така, вашата пералня ще бъде истински чиста и готова за следващото пране.

Този метод е най-лесният, бърз и удобен начин да поддържате пералнята в отлично състояние. Не губете излишно време и усилия, просто следвайте тези стъпки веднъж в месеца и ще забележите разликата.

Мария Борисова
Мария Борисова Отговорен редактор
Новините днес