Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако измиете прозорците си с това, цяла година няма да се налага да ги почиствате

27 септември 2021, 10:50 часа

Почистването на прозорците е едно от най-неприятните занимания за всяка домакиня. Освен, че отнема твърде много време, то е също толкова трудоемко и се налага да правим десетки гимнастични упражнения, за да обхванем всяко едно ъгълче. Още по-сложно би било, ако имаме френски прозорци.

Най-неприятно е обаче, ако след почистване завали дъжд и се окаже, че трудът ни е бил напразно. Какво ще кажете обаче да прекъснем този порочен кръг и да ви издадем нещо, което ще помогне прозорците да останат чисти за дълго време?

Ето я тайната за перфектно чисти прозорци:

• 1 капачка омекотител;

• 5 с.л. топла преварена вода;

• 1 с.л. глицерин;

• Пластмасов съд;

• Четки.

Как да действате?

Най-напред изсипете омекотителя в контейнер, който предварително сте си подготвили. Смесете го с водата и глицерина. Имайте предвид, че глицеринът е по-жилав и затова трябва да разбъркате много добре, така че сместа да стане еднородна.

Идеално чисти прозорци с домашни средства

Идва ред и на самото почистване. Поставете няколко капки от сместа върху четката и започнете да я плъзгате по дължината на стъкленото обзавеждане на вашия дом. Получава се един тънък филм, който събира капките и праха. Този трик е пробван многократно и всеки път работи безотказно. Направете го и няма да ви се налага цяла година да миете прозорци като обезумели.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес