Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

W Motors пусна чудовището Fenyr SuperSport

10 ноември 2015, 18:26 часа • 21612 прочитания

Премиерата се състоя на Дубай Мотор Шоу 2015, а желаещите ще трябва да побързат, защото са предвидени само 25 бройки. Трябва да си приготвят и по $1,75 млн.

Със сигурност изглежда чудовищно плашещ. Той е и чудовищно мощен и бърз. Fenyr Supersport е вторият модел след Lykan Hypersport, който дебютира и в „Бързи и яростни 7“, където прелетя (буквално) през три небостъргача в дубайската пустиня. Моделът е съвместна разработка на австрийската Magna Steyr, немското тунинг ателие Ruf и италианското дизайнерско студио StudioTorino.

 

Машината е изградена около алуминиева тръбна конструкция, „облечена“ в карбонови панели. Целият пакет не тежи повече от 1300 кг. Това, в комбинация с аеродинамичното оптимизиране и двигателя са предпоставки са динамични характеристики, съпоставими с тези на Veyron.

 

Задвижването е дело на Ruf и то е поверено на 4,0-литров би-турбо редови „шестак“, чиято мощност е в рамките на „от 900 к.с. и 1200 Нм“, като към този момент не е ясно какво се има предвид с това „от“. Вероятно ще има и версия с по-висока мощност. W Motors твърди, че максималната скорост на Fenyr Supersport ще е над 400 км/ч, а ускорението до 100 км/ч ще става за 2,7 секунди.

 

Цената на Lykan Hypersport бе $3,4 млн., а по-малкият модел ще струва само $1,75 млн. И вероятно шейховете вече са капарирали 25-те бройки, които ще бъдат произведени.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес