Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

VW представя Golf Sportsvan за цялото семейство

10 септември 2013, 02:04 часа • 24833 прочитания

Автомобилното изложение във Франкфурт стартира днес, а премиерите вече започнаха. Една от тях е на концептуалния Volkswagen Golf Sportsvan. 

Описван като компактен миниван, Golf Sportsvan на практика демонстрира какво ще представлява бъдещият Golf Plus. Прототипът е със 134 мм по-дълъг от предишния Golf Plus и с 83 мм по-дълъг от петвратия хечбек Golf. Междуколесната база е удължена с 48 мм спрямо стандартния модел. 

Обемът на багажника възлиза на 498 литра, което означава, че Sportsvan разполага със 74 литра повече от предшественика си. Задната седалка може да се сгъва в съотношение 60/40, а освен това може да се плъзга и напред, така че да се освободи допълнително пространство. 

От Волфсбург твърдят, че прототипът е подготвен да работи с шест различни двигателя, чиято мощност варира от 85 к.с. до 150 к.с. Най-икономичната версия ще бъде 1.6 TDI BlueMotion със 110 к.с., среден разход от едва 3.7 л/100 км и емисии на СО2 от 95 г/км. 

В Golf Sportsvan са интегрирани редица модерни системи за безопасност, сред които са системата за засичане на сляпото петно, предупредителна система за трафик зад автомобила, адаптивен круиз контрол, система за по-лесно паркиране и редица други. 

 

Александър Славов
Александър Славов Отговорен редактор
Новините днес