Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

VW Golf празнува 40-годишен юбилей

28 март 2014, 17:53 часа • 38575 прочитания

Тази година Golf чества своята 40-годишнина. Юбилей, който поверието повелява да не се празнува, но във Волфсбург ще честват този рожден ден дълго и пищно. Започнаха с Golf R с 300 к.с. и продължиха с plug-in хибрид, който може да измине 100 км със само 1,5 литра гориво.

Погледнете от друг ъгъл. През 1974 г., когато се появява първия модел, ABBA са звездите на музикалната сцена, мъжете ходят със смешни панталони с широки крачоли, а Ричард Никсън е принуден да подаде оставка заради „Уатъргейт“.

Това е годината, която ще бъде запомнена с недостиг на петролни суровини, ръст на цените, които причиняват икономически проблеми в повечето западни икономики. Толкова е лошо, че в САЩ поставят максимална скорост от 55 мили/ч, за да се пести горивото. Volkswagen не е част от втората най-голяма автомобилна група в света. Германците обаче имат надежден и икономичен автомобил. Ражда се Golf.

Ражда се легенда. За четири десетилетия Volkswagen продава над 30 млн. автомобила, с което става третият най-продаван модел в историята на автомобилостроенето. С това започват честванията на Golf, които ще отбелязваме тепърва.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес