Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

VW Golf GTE Sport concept с карбоново купе и 400 к.с.

15 май 2015, 09:42 часа • 26154 прочитания

Присъединявайки се към Golf GTI Clubsport и Golf GTI Performance на годишната GTI среща във Вьортерзее, Golf GTE Sport concept представлява интересна интерпретация на легендарния хечбек. Концепцията има много малко общо със серийния Golf GTE plug-in хибрид, тъй като изработеното от карбон купе не е приложимо за серийно производство. Освен това виждаме и „летящи“ врати.

 

Що касае интериора, концепцията е с разделени зони за водача и пътника, като двамата потъват в спортни корита с 5-точкови предпазни колани. Кормилната колона е изработена от карбон. Традиционните контролни уреди са заменени от прозрачни дисплеи, позиционирани един зад друг.

 

Рlug-in хибридната система се състои от монтиран отпред 1,6-литров TSI двигател, адаптиран от Polo R WRC, но тук той генерира 299 к.с. и 400 Нм въртящ момент. Той работи съвместно с два електромотора, единият е позициониран пред корпуса на 6-степенната DCT трансмисия и генерира 115 к.с. и 330 Нм. Другият е разположен на задната ос и генерира 115 к.с. и 270 Нм. Сумарната мощност на концепцията е 400 к.с. и 670 Нм.

 

Когато трите двигателя обединят сили, концептът спринтира до 100 км/ч за 4,3 секунди, като ускорението спира на 280 км/ч. Въпрети тези динамични параметри, Volkswagen Golf GTE Sport concept остава много икономичен със среден разход от само 2 л/100 км. Освен това той може да измине до 50 км само на електричество, благодарение на литиево-йонна батерия.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес