Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Volvo продаде 1927 автомобила XC90 само за 47 часа

07 септември 2014, 10:09 часа • 42043 прочитания

Първата партида автомобили от новото поколение Volvo XC90 бяха продадени само за 47 часа. В сряда точно в 16:00 ч. източно-европейско време шведският бранд пусна в продажба онлайн 1927 автомобила в чест на годината на създаването на марката Volvo. Първият час беше истински бум, като на всяка минута Volvo продаваше по 7 нови автомобила XC90.

Първите собственици на най-добрия SUV автомобил в света, според Volvo, получават напълно оборудвани коли със специални инициали на регистрационните номера и задната емблема. Те впечатляват още с 21-инчови джанти с 8 спици и са в цвят на купето Onyx black. Интериорът им е кожен със специални декоративни елементи. Автомобилите от първата партида са били налични с новото поколение 4-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели – Т6 и D5. Първият агрегат разполага с мощност от 320 к.с., докато вторият е с рафинираните 225 к.с. И двата мотора са задвижвани от 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Може би най-впечатляващото нововъведение в продадените 1927 автомобила е информационния дисплей на таблото, който е като таблет и се управлява изцяло посредством тъчскрийн технология. Това ще позволява на шофьорите по-лесно да достигат до необходимата информация и да напътстват автомобилите си без да отклоняват излишно вниманието си от пътя пред тях.

Не е за подценяване и аудио системата Bower & Wilkins, с която са оборудвани всички автомобили от първата партида XC90. Тя изумява със спираща дъха мощност от 1400 W и 19 високоговорителя, които превръщат купето на автомобила в истинска концертна зала.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес