Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Volkswagen потвърди конкурента на BMW X6

14 април 2017, 10:00 часа • 5465 прочитания

Северноамериканското подразделение на Volkswagen ще предложи на клиентите си напълно нов 5-местен кросоувър, който ще трябва да се конкурира с BMW X6 и Mercedes-Benz GLE Coupe. Това потвърди пред журналисти по време на автосалона в Ню Йорк шефът на компанията Хенрик Уибкен.

Той не уточни сроковете за появата на модела, но разкри, че той ще се произвежда в завода в Чатануга, щата Тенеси. За модернизацията на предприятието концернът Volkswagen ще похарчи 900 млн. щатски долара.



Бъдещият SUV ще бъде в стил крос-купе, като за дизайна му ще бъде използвани мотиви от концептуалния Volkswagen Cross Coupe GTE Concept, представен още през 2015 г. Освен него немците подготвят и по-малък кросоувър – T-Roc, който до голяма степен ще повтаря бъдещото Audi Q2.



Представители на изданието Autocar тестваха автомобила, още преди той да бъде официално показан. Според официалната информация, това ще бъде нов модел, насочен към младежта и към хората, обичащи активния начин на живот.

Серийния T-Roc е изграден на платформата MQB, като разстоянието между двете оси е 2590 мм, което е по-малко дори от това на Golf. Тестовият прототип е бил оборудван с 1,5-литров двигател с 4 цилиндъра, развиващ 150 к.с. и 7-степенна роботозирана скоростна кутия.



В гамата на модела ще се появят 2,0-литрови бензинови и дизелови мотори, както и система за задвижване на четирите колела. Новият кросоувър ще бъде позициониран като конкурент на Nissan Qashqai и Seat Ateca, както и на бъдещите Audi Q2 и Skoda Karoq (така ще се казва следващото поколение на познатия Yeti).

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес