Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВИДЕО: Ford представи роботизирана зарядна станция

21 юли 2022, 17:53 часа • 1893 прочитания

Американският производител Ford разработи роботизирана станция за зареждане на електрически превозни средства. Нейната особеност се състои в това, че връзката към контакта и началото на самия процес на зареждане се осъществяват автоматично, без участието на водача.

За да използва такава зарядна станция, собственикът на електрическия автомобил просто трябва да има смартфон с инсталирана специална програма. Именно чрез нея се контролира целият процес. Роботът е създаден, за да отговори на нуждите на хора с увреждания, за които е изключително трудно да оставят електрическа кола, за да я заредят.

В момента роботизираната зарядна станция е представена като концепция. За да се появи в серийно производство, е необходимо да се проведат още една серия от тестове в реални условия. Ръководството на Ford обаче не възнамерява да забавя процеса и ще се опита да приложи иновацията си възможно най-бързо.

От компанията отбелязват, че в бъдеще такива зарядни станции ще бъдат инсталирани на паркинги, паркинги и пред домовете на шофьори с увреждания, които притежават електрически автомобили.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес