Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Аризона откриха автомобилно гробище с над 10 000 коли (ВИДЕО)

28 август 2024, 10:11 часа • 1004 прочитания

В YouTube канала Remote Trooper се появи видео за може би най-голямото автомобилно гробище в света. Авторът твърди, че на него има повече от 10 000 коли. Те са в различни състояния - от безнадеждно изгнили до все още подлежащи на възстановяване.

Хиляди нови електромобили гният в полета в Китай (ВИДЕО)

Прегледът на заснетото отнема почти половин час, като самото гробище се намира в американския щат Аризона. Неговият топъл и понякога дори сух климат допринася за дълготрайното запазване на автомобилите. Но и това не помага - видеото показва, наред с други неща, напълно изгнили екземпляри.

Гробището е собственост на компанията Desert Valley Auto Parts, която е създадена като семеен бизнес през 1993 г. Собствениците купуват ретро автомобили, като обръщат специално внимание на колите, произведени преди 1964 г. Те се опитат да възстановят някои от тях, но по-късно ги изоставят.

Още: Стотици нови Tesla бяха открити в обрасло поле

С течение на времето изоставените коли стават толкова много, че самите собственици не са наясно с пълния асортимент. На сайта на компанията пише, че не всички автомобили са включени в каталога. Сред тях има и такива, които принадлежат към отдавна спрени от производство марки.

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес