Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Англия продават последната нова Lada Niva

30 ноември 2022, 16:40 часа • 11274 прочитания

Британският интернет-ресурс Lada4x4.co.uk съобщава, че последният нерегистриран руски всъдеход е останал в склад в Лондон. Това е Lada Niva във версия Bronto в ниво на оборудване Prestige от 2022 година. Колата с пробег от 30 километра може да бъде закупена за 22 342 лири (без данъците).

Според описанието, обявеният за продажба екземпляр е един от трите SUV-а, които бяха докарани в британския град Блекхийт миналото лято. Тази партида автомобили е произведена през февруари тази година в Толиати от дъщерното дружество на АвтоВАЗ, компанията VIS-Auto.

Niva Bronto се различава от стандартната Niva с подсилен заден мост и окачване и е оборудван със стандартен 1,7-литров двигател с мощност 83 конски сили във връзка с петстепенна механична скоростна кутия.

Във версията Prestige руският SUV е оборудван с оригинална радиаторна решетка и масивни пластмасови брони, защита на праговете, пластмасови накладки на калниците и фарове за мъгла. Списъкът с оборудване включва климатик.

АвтоВАЗ спря доставките на автомобили Lada за Европа през 2020 г., но те продължиха да се транспортират до страната от частни лица. Така например на споменатия уебсайт Lada4x4.co.uk през 2021 г. класическата Niva с три врати можеше да бъде закупена за 14 900 лири.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес