Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Trion Nemesis ще е по-бърз от Koenigsegg One:1

23 октомври 2014, 09:48 часа • 55301 прочитания

Американският производител Trion SuperCars разпространи допълнителна информация за своето първо творение - Nemesis. Производството му е планирано да започне през януари 2016 г., а първите прототипи ще се готови през февруари 2015.

 

Nemesis използва монокок от въглеродни влакна и pushrod окачване. Много от частите по купето също са направени от карбон, като се предвижда автомобилът да разчита на активна аеродинамика. Стандартното оборудване включва още карбон-керамични спирачни дискове.

 

Както бе съобщено преди, задвижването ще осигурява 9,0-литров V8 би-турбо двигател, чиято мощност ще е около 2000 к.с. С ускорение до 100 км/ч за 2,8 сек и максимални 450 км/ч, на хартия Nemesis би трябвало да е по-бърз от Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse и Koenigsegg One:1. Двигателят е куплиран с 8-степенна секвенциална трансмисия, предаваща мощността към четирите колела.

 

Приборното табло е изцяло дигитално с интернет свързаност. Автомобилът ще разполага и с режим Predator, осигуряващ по-висока чувствителност на дроселовата клапа, модифициращ още настройките на окачването, звука от ауспусите и увеличава максималните обороти.

Американците са предвидили производството на 50 екземпляра, като планират цената да започва от около 790 000 евро. Trion обяснява, че „възнамерява да предизвика европейската доминация в категорията на престижните, екзотични суперавтомобили”.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес