Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Този хибрид ще гони абсолютния рекорд на „Зеления ад“

08 юли 2014, 12:51 часа • 33029 прочитания

Холандската компания InMotion има намерението да подобри абсолютния рекорд за обиколка на „Северната дъга“. За целта ще бъде конструиран прототипа IM01, с разработването на който са се заели студентите от Техническия университет и Университета за приложни науки Фонтис в Айндховен.

През 1983 г., по време на 1000-километрово състезание на „Зеления ад“, прототипът Porsche 956 Group C изминава една обиколка за 6:11,1 мин. Зад волана седи Щефан Белоф. В негова чест виражът „Pflanzgarten 3“ сега носи името „Stefan Bellof 3“.

 

Спортният прототип InMotion IM01 ще се задвижва от четири електромотора – по един във всяко колело. Енергията за акумулаторите, захранващи електромоторите, ще бъде генерирана от роторен двигател. Към момента няма никакви параметри за задвижването. Предполага се, че прототипът ще е в състояние да се ускорява до 350км/ч.

 

Разработващите прототипа смятат, че той ще е готов към края на 2015 г., а през 2017 г. компанията InMotion възнамерява за участва с този прототип в „24 часа на Льо Ман“, който ще влезе в гонката според правилата на Garage 56, според които тази година в Льо Ман участва Nissan ZEOD RC, но той се представи безславно.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес