Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Скоростна гонка между автомобилен ас и бегови ат

11 декември 2013, 15:37 часа • 60408 прочитания

Нетрадиционната гонка се разиграва на хиподрума в Банкя, където шампионът в клас N2 във високопланинския шампионат Васил Димитров стартира срещу чистокръвния англичанин - кон Колт Пистъл, язден от жокея Радослава Антонова.

 

Третокурсникът от НСА, специалност „автомобилизъм“, който учи и тренира при известния Владимир Илиев (баща и треньор на осемкратния ни шампион по автомобилизъм Димитър Илиев), прие предизвикателството да се снима за декемврийския брой на списание ЕЗДА (специализирано издание за коне, спорт и туризъм) в пряка битка с бегови кон. 29-годишният Васко е картотекиран състезател в отбора на БАМС, ездачката Ради е известен треньор и активен състезател по надпрепускане – шампион на 1200 метра дистанция на България за тази година. И двамата не вярва в подобно дерби, защото е ужасно трудно да накараш кон да бъде в близост до състезателен автомобил с трещящ от детонация двигател на високи обороти.

 

Първоначалната идея на списанието е да се представи талантливия Димитров на страниците на списанието. На 4-годишнияа жребец Колт Пистъл му тряват цели 30 минути в душене и пръхтене около състезателния 1,6-литров Citroen Saxo, докато най-накрая дръзва да се надбягва с него. Кадрите си струват.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес