Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шеф-дизайнерът на Audi поема Giugiaro

09 декември 2013, 11:21 часа • 36125 прочитания

Волфганг Егер, досегашният шеф на дизайна на Audi, поема дизайна на ателиате Italdesign Giugiaro, което от 2010 г. принадлежи на концерна Volkswagen.

Егер е отговорен за екстериора на Audi и Lamborghini от 2007 г., а преди да поеме този пост е творил върху Alfa Romeo и Lancia. През ноември 2012 г. Егер измени фирмената стилистики на моделите Audi, заявявайки желанието си да увеличи визуалната разлика между базовите и наточените модификации S и RS, както и между компактните и големите модели.

Приемник на Егер ще стане Марк Лихте, който е отговорен за външността на VW Golf VII. От 1 януари в дизайнерския отдел на Audi ще настъпи още една сериозна рокада: Ахим Бадштуебнер, който ръководеше екипа за екстериорен дизайн, преминава на аналогичен пост в... Mercedes-Benz. Това са сериозни рокади, като дори изглежда, че Ахим може и да е по-голямата загуба за компанията.

Ателието Giugiaro премина под шапката на VW през май 2010 г., когато концерта изкупи 90,1% от акциите на италианците. Останалата част от ценните книжа принадлежи на семейство Джуджаро.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес