Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руските лимузини ще бъдат показани на арабски шейхове

07 февруари 2019, 12:17 часа • 5489 прочитания

Лимузините Aurus, които бяха разработени в разките на проекта „Кортеж”, ще бъдат официално показания на изложбата за оръжия IDEX в Обединените Арабски Емирства. Мероприятието ще се проведе от 17-и до 19-и февруари, съобщи министърът на промишлеността и търговията на Русия – Денис Мантуров.

След като бъдат показани на арабските шейхове, руските луксозни коли ще се опртравят към Женева, където в началото на март се провежда най-голямото автомобилно изложение в Европа. Първата публична премиера на модела Aurus Senat се състоя през август миналата година на автосалона в Москва.

Автомобилите от марката Aurus ще излязат в ограничен тираж, като ще се предлагат и в свободна продажба. Вече са определени дилърите в Русия, които ще предлагат луксозните модели. На първо време те ще бъдат експортирани и в 6 чужди държави.

До момента в рамките на проекта „Кортеж” са създадени седан и лимузина Senat, а също така и миниван Arsenal. През 2020 г. трябва да бъде готов и голям кросоувър, който ще се казва Komendant. Програмата предвижда и създаването на мотоциклети, които да придружават официалните делегации. Те ще се предлагат под марката „Иж”.

Засега с производството на руските автомобили се занимава държавното предприятие НАМИ, но неговите възможности са ограничени до 220-250 бройки на година. Затова от 2020 г. производството им ще бъде поверено на компанията „Солерс”, чийто завод позволява сглобвянето на до 5000 коли годишно.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес